JADŁOSPIS

20-24.01.2020


PONIEDZIAŁEK (20 Stycznia)

Śniadanie Płatki owsiane na mleku z żurawiną-200ml, twarożek ziołowy z fasolą, papryką i kiełkami lucerny-20gr, szynka wieprzowa gotowana-20gr, masło, pieczywo mieszane-80gr, pomidor, ogórek kwaszony-30gr, sałata rukola, herbata owocowa-200ml, jabłko-75gr. Alergeny: 1, 2, 6.

Obiad Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami-250ml, kurczak w sosie słodko–kwaśnym z ananasem-80gr, ryż jaśminowy-45gr, surówka z kapusty pekińskiej, mango, pestek dyni i oliwek-50gr, napój cytrynowy-200ml Alergeny: 1, 2, 3, 6.

Podwieczorek Pieczywo chrupkie żytnie-40gr, ser żółty-30gr, ogórek zielony-25gr, mandarynka-75gr, herbata z cytryną i miodem-200ml.


WTOREK (21 Stycznia)

Śniadanie Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska sucha z indyka-20gr, pasta twarogowa z łososiem-25gr ogórek zielony, rzodkiewka-30gr, sałata, suszone daktyle-20gr, sok owocowo-warzywny(wyrób własny)-200ml, herbatka rumiankowa-200ml. Alergeny: 1, 2, 4, 6, 12.

Obiad Zupa pomidorowa z makaronem-250ml, kotlecik mielony wieprzowo-drobiowy z parmezanem-80gr, ziemniaki-150gr, bukiet warzyw-50gr, surówka z kapusty kwaszonej, papryki i jabłka-50gr, kompot wieloowocowy-200ml. Alergeny: 1, 2, 3, 6.

Podwieczorek Bułeczka dyniowa-60gr,masło-5gr, dżem malinowy-20gr, gruszka-75gr, herbatka owoce sadu-200ml. Alergeny:


ŚRODA (22 Stycznia)

Śniadanie Płatki jaglane na mleku z gruszką-200ml, ser mozzarella-20gr, szynkowa wieprzowa-20gr,miód-20gr, pieczywo mieszane-80gr, masło-5gr, pomidor, ogórek zielony, sałata, suszona śliwka-15gr, banany-75gr. Alergeny: 1, 2, 6, 12.

Obiad Zupa warzywna z jarmużem i ziemniakami-250ml, racuchy kokosowe z marchewką, bananem i miodem-150gr, surówka z kapusty pekińskiej, gruszki, ananasa, oliwek i pestek dyni-50gr, woda. Alergeny: 1, 2, 4, 6.

Podwieczorek Kanapka z jajkiem, szynką, papryką i szczypiorkiem-120gr pomarańcza-75gr, herbatka z cytryną i miodem-200ml. Alergeny: 1, 2, 3, 6.


CZWARTEK (23 Stycznia)

Śniadanie STÓŁ SZWEDZKI - Kaszka kukurydziana na mleku-200ml, polędwica drobiowa z kurczaka-20gr, jajko-1/2szt, powidła śliwkowe, pieczywo mieszane-80gr, masło-5gr, sałata, pomidor, ogórek kwaszony-30gr, suszony ananas-15gr, herbatka lipowa-200ml, jabłko. Alergeny: 1, 2, 6, 9, 12.

Obiad Zupa z ciecierzycy z ziemniakami-250gr, schab pieczony w sosie warzywnym-90gr, kasza pęczak-45gr, mini marchewki-50gr, mix sałat z granatem, pestkami dyni i sosem winegret-50gr, kompot wiśniowy-200ml. Alergeny: 1, 2, 6.

Podwieczorek Ciasto drożdżowe-60gr, mleko sojowe-200ml, kiwi-75gr. . Alergeny: 2, 3, 6.


PIĄTEK (24 Stycznia)

Śniadanie Płatki kukurydziane z mlekiem-200ml, jajecznica-30gr, szynka wieprzowa gotowana-20gr, pieczywo mieszane-80gr, masło-5gr, ketchup, pałeczki z ogórka zielonego i papryki-30gr, melon-75gr, herbatka imbirowo-truskawkowa z miodem-200ml, orzechy włoskie. Alergeny: 1, 2, 6.

Obiad Zupa krem z cukinii i kalafiora z grzankami ziołowymi-250gr, sznycelek z dorsza-90gr, makaron z pszenicy durum-45gr, surówka z kalarepki, marchwi i pora z jogurtem-50gr, brukselka ze śmietaną i Alergeny: 1, 2, 3, 9.

Podwieczorek Bułka kajzerka, masło-6gr, kiełbaska żywiecka-25gr, pomidor-25gr, gruszka-75gr. Alergeny: 2, 6, 11.