JADŁOSPIS

21-25.10.2019


PONIEDZIAŁEK (21 Października)

Śniadanie Kasza manna na mleku z żurawiną-200ml, szynka wieprzowa wędzona-20gr, pasta jajeczno-rybna z rzodkiewką i szczypiorkiem-20gr, masło-5gr, pieczywo mieszane-80gr, pomidor, ogórek zielony-30gr, sałata rukola, herbata z cytryną-200gr, gruszka-75gr. Alergeny: 1, 2, 4, 6.

Obiad Zupa zacierkowa z ziemniakami i jarmużem-250gr, pulpecik w sosie pomidorowym-70 gr, kasza gryczana-45gr sałata mix z pomidorkami koktajlowymi, papryką, kukurydzą i kiełkami lucerny-50gr, kompot wieloowocowy-200ml. Alergeny: 1, 2, 3, 6.

Podwieczorek Budyń waniliowy-150ml, talarek ryżowy, banan-75gr, herbatka rumiankowa-200ml


WTOREK (22 Października)

Śniadanie STÓŁ SZWEDZKI - Kawa zbożowa na mleku-200 ml, pieczywo mieszane, masło-5gr, szynka z kurczaka-20gr, ser żółty-20gr, miód-0,20gr, ogórek kwaszony, rzodkiewka, ogórek zielony-30 gr sałata, chipsy jabłkowe-10gr, sok z ananasa, szpinaku, marchewki i jabłka -200 ml (wyrób własny). Alergeny: 1, 2, 6.

Obiad Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym-250ml, kotlet schabowy-80gr,ziemniaki-150gr, surówka z czerwonej kapusty i jabłka, kalafior-100gr, woda z lipą i cytryną-200ml. Alergeny: 1, 2, 6.

Podwieczorek Bułeczka z ziarnem, twarożek z miodem i awokado, herbatka owocowa, melon-75 gr. Alergeny: 2, 6, 12.


ŚRODA (23 Października)

Śniadanie Płatki jęczmienne na mleku z gruszką-250ml, polędwica sopocka-20gr, jajko ze szczypiorkiem-1/2 szt, masło-5gr, pomidor, sałata, ogórek kiszony-30gr, herbata miętowa-200ml, suszone ananasy-10gr, jabłko-75gr. Alergeny: 2, 3, 6, 12.

Obiad Zupa kapuśniak z ziemniakami -250ml,serowe placuszki z mango i płatków kokosowych-150gr, surówka z kapusty pekińskiej, ananasa i jabłka-50gr, lemoniada owocowa-200ml. Alergeny: 1, 2, 6.

Podwieczorek Bułeczka wrocławska-60 gr masło-5 gr, kiełbaska żywiecka sucha, ogórek zielony, pomidorki cherry,sałata-30gr, herbatka z cytryną-200ml, kaki-75gr Alergeny: 1, 2, 6.


CZWARTEK (24 Października)

Śniadanie STÓŁ SZWEDZKI - Kakao, polędwica miodowa-20gr, powidła śliwkowe-20gr, ser mozzarella, pieczywo mieszane-80gr, masło-5gr, papryka, sałata, cykoria, rzodkiewka, ogórek zielony-30gr, kiwi-75gr, orzechy włoskie-10gr. Alergeny: 1, 2, 6, 9.

Obiad Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami-250ml, spaghetti pełnoziarniste z mięsem i warzywami-150gr, surówka z ogórka kwaszonego, kapusty białej, marchwi i papryki -50 gr, kompot wiśniowy-200ml. Alergeny: 1, 2, 6.

Podwieczorek Galaretka owocowa z jogurtem-150gr, biszkopty bezcukrowe, winogrono-50gr, herbata z cytryną-200ml. Alergeny: 2, 3, 6.


PIĄTEK (25 Października)

Śniadanie Płatki Cini Mini na mleku-250gr, szynka wieprzowa gotowana-20gr, jajecznica, pieczywo ze słonecznikiem-80gr, masło-5gr, pomidor, ogórek kwaszony, szczypiorek, liście szpinaku-30gr, ananas-75gr. Alergeny: 1, 2, 6.

Obiad Zupa meksykańska z ziemniakami-250gr, ryba z pieca w sosie pomidorowym-80gr, kasza bulgur-45gr, surówka z buraka, kalarepki, jabłka i marchwi, brokuły-100gr, kompot owoce leśne- Alergeny: 1, 2, 3, 4.

Podwieczorek Drożdżówka z serem, napój ryżowo-waniliowy-200ml jabłko-75gr. Alergeny: 2, 6, 10, 11,