JADŁOSPIS

22-26.02.2021


PONIEDZIAŁEK (22 Lutego)

Śniadanie Jaglanka na mleku z żurawiną-200ml, pasta z jajka i tuńczyka-20gr, szczypiorek, szynka wieprzowa gotowana-20gr, masło-5gr, pieczywo mieszane-60gr, pomidor, ogórek kwaszony, sałata-30gr, herbata malinowa z miodem-200ml, banan-75gr. Alergeny: 1, 2, 4, 6.

Obiad Zupa szczawiowa z ziemniakami-250ml, makaron tagliatelle z indykiem i pesto z rukoli-150gr, surówka z sałaty lodowej, pomidorków cherry, kiełków buraka i pestek słonecznika z jogurtem-50gr, kalafior z masłem-50gr, napój cytrynowy-200ml. Alergeny: 1, 2, 3, 6.

Podwieczorek Kisiel malinowy-150gr, ciasteczka owsiano-kokosowe-40gr, pomarańcza-75gr, herbatka owocowa-200ml.


WTOREK (23 Lutego)

Śniadanie Płatki jęczmienne na mleku-200ml, pieczywo mieszane-80gr, masło, mini mozzarella-20gr, polędwica wieprzowa-10gr kabanosik drobiowy-10gr, ogórek kwaszony, pomidor, sałata,-30gr suszone daktyle-15gr, mandarynka-85gr, herbatka rumiankowa-200ml. Alergeny: 1, 2, 6, 12.

Obiad Zupa pomidorowa z ryżem pełnoziarnistym-250ml, sznycelek z kurczaka w sosie własnym z mozzarellą-80gr, ziemniaki-150gr, surówka z białej kapusty, jabłka, marchewki i oleju, mieszanka warzywna z cukinią-50gr, kompot jagodowy-200ml. Alergeny: 1, 2, 6.

Podwieczorek Racuchy z jabłkiem-100gr, herbatka owocowa-200ml, melon-85gr. Alergeny: 2, 6.


ŚRODA (24 Lutego)

Śniadanie Kawa zbożowa na mleku-250ml, pierś z indyka gotowana-20gr, jajko-1/2 szt, pieczywo mieszane-80gr, masło-5gr, pomidor, ogórek zielony, sałata-30gr, orzechy nerkowca-15gr, gruszka-85gr. Alergeny: 2, 6, 12.

Obiad Zupa barszcz czerwony z ziemniakami i koperkiem, dorsz w sosie curry z marchewką i groszkiem, kasza bulgur, surówka z marchewki, jabłka i pora z jogurtem-50gr, kompot wieloowocowy-200ml. Alergeny: 1, 2, 4, 6.

Podwieczorek Bułka z ziarnami -60gr, dżem jagodowy niskosłodzony-30gr, pomarańcza-85gr, herbatka zielona-200gr. Alergeny: 1, 2, 6.


CZWARTEK (25 Lutego)

Śniadanie Kasza manna na mleku-200ml, polędwica drobiowa z kurczaka-20gr, ser żółty-20gr, pieczywo mieszane-80gr, masło-5gr, papryka, sałata, rzodkiewka, ogórek kwaszony-25gr, pestki dyni, herbatka owocowa, banan-85gr. Alergeny: 1, 2, 6, 9, 12.

Obiad Zupa serowa z selerem naciowym i ziemniakami-250gr, pierogi z mięsem-150gr, surówka z ogórka kwaszonego i papryki-50gr, kompot wiśniowy-200ml. Alergeny: 1, 2, 6.

Podwieczorek Ciasto drożdżowe-100gr, jogurt owocowy-150gr, jabłko-85gr Alergeny: 2, 3, 6.


PIĄTEK (26 Lutego)

Śniadanie Kakao-200gr, pieczywo mieszane-80gr z masłem, szynka wieprzowa wędzona-20gr, pasta z sera białego, ciecierzycy i sezamu-20gr, pomidor, ogórek kwaszony-30gr, sok z kiwi, szpinaku, gruszki i ananasa(wyrób własny). Alergeny: 1, 2, 6.

Obiad Zupa z kurczakiem, batatami i mleczkiem kokosowym-250gr, kotleciki wegetariańskie ziemniaczano-serowe-80gr, ryż jaśminowy-45gr, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, orzechów i pomarańczy-50gr, mini marchewki-50gr, kompot wieloowocowy-200gr. Alergeny: 1, 2, 3, 9.

Podwieczorek Bułeczka wrocławska-60gr, szynkowa wieprzowa-25gr, papryka-20gr, mandarynka-85gr, herbatka z cytryną i miodem-200ml. Alergeny: 2, 6, 11.