JADŁOSPIS

10-14.05.2021


PONIEDZIAŁEK (10 Maja)

Śniadanie Płatki orkiszowe na mleku-250ml, twarożek z awokado-20gr, szynkowa wieprzowa-20gr, masło-5gr, pieczywo mieszane-80gr, pomidor, ogórek kwaszony-25gr, sałata, herbata zielona-200ml, banan-85gr. Alergeny: 1, 2, 6.

Obiad Zupa kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami i pomidorami-250ml, indyk z marchewką w śmietanie-80gr, kasza pęczak-45gr, surówka z sałaty, rzodkiewki, ogórka zielonego i granata w sosie jogurtowym-50gr, kompot owoce leśne-200ml. Alergeny: 1, 2, 3, 6.

Podwieczorek Jogurt naturalny-150gr, rogal maślany z konfiturą niskosłodzoną, melon-85gr.


WTOREK (11 Maja)

Śniadanie Kawa zbożowa-200ml, pieczywo mieszane-80gr, masło-5gr, serek capri-20gr, szynka gotowana-30 gr, pomidor, rzodkiewka-25gr, liście szpinaku, gruszka-85gr, chipsy bananowe-15gr. Alergeny: 1, 2, 6, 12.

Obiad Zupa krem Shrekowy z płatkami migdałowymi-250gr, pałeczki z kurczaka z serem-100gr, ryż pełnoziarnisty-45gr, mizeria-50gr, mini marchewka-50gr, kompot wieloowocowy z rabarbarem. Alergeny: 1, 2, 6, 11.

Podwieczorek Ciasto marchewkowe-100gr, herbata z cytryną-200ml, pomarańcza-85gr. Alergeny: 2, 3, 6.


ŚRODA (12 Maja)

Śniadanie Kasza manna na mleku-200ml, humus z suszonymi pomidorami i ciecierzycą ze szczypiorkiem-20gr, polędwica sopocka-20gr, pieczywo mieszane-80gr, pomidor, ogórek kwaszony-25gr sałata, herbata malinowa-200ml, banan-85gr. Alergeny: 2, 6.

Obiad Zupa krupnik z ziemniakami i kiełbaską-250gr, knedelki serowe z masłem-150gr, sałatka owocowa-70gr, woda-200ml. Alergeny: 1, 2, 6.

Podwieczorek Bułeczka pełnoziarnista-80gr, masło-5gr, kiełbaska żywiecka-25gr, sałata, ogórek zielony-25gr, herbata z cytryną-200ml, arbuz-100gr. Alergeny: 1, 2, 6.


CZWARTEK (13 Maja)

Śniadanie Kakao-200ml, pieczywo mieszane-80gr, masło-5gr, indyk gotowany na parze-20gr, jajko-1/2 szt, pomidorki koktajlowe, ogórek małosolny-25gr, szczypiorek, pomarańcza-85gr, Alergeny: 1, 2, 6, 12.

Obiad Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami-250ml, kotlecik rybny z morszczuka z warzywami-80gr, ziemniaki-150gr, surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i jabłka-50gr, fasolka szparagowa-50gr, kompot malinowy-200ml. Alergeny: 1, 2, 6, 10.

Podwieczorek Galaretka owocowo-jogurtowa z owocami-150gr, chrupki kukurydziane, herbata ziołowa-200ml. Alergeny: 2, 3, 6.


PIĄTEK (14 Maja)

Śniadanie Płatki jaglane na mleku-200ml, pasztet drobiowy-30gr, ser żółty-20gr, pieczywo ze słonecznikiem-80gr, masło-5gr, pomidor, ogórek zielony-25gr, sałata, orzechy nerkowca-15gr, sok owocowo-warzywny-200ml (wyrób własny). Alergeny: 1, 2, 6, 12.

Obiad Zupa warzywna z ziemniakami-250ml, spaghetti pełnoziarniste z pulpecikami w sosie pomidorowym-80gr, surówka z marchewki i Alergeny: 1, 2, 3, 4, 6.

Podwieczorek Bułka wrocławska-60gr, serek waniliowy-150gr, gruszka-85gr, herbatka owocowa-200ml. Alergeny: 2, 6, 11.