JADŁOSPIS

06-10.07.2020


PONIEDZIAŁEK (06 Lipca)

Śniadanie Płatki kukurydziane na mleku, szynka z kurczaka gotowana, twarożek ziołowy ze szczypiorkiem, masło, pieczywo mieszane pomidor, ogórek zielony, powidła śliwkowe, sałata roszponka, herbata owocowa, malina. Alergeny: 1, 2, 6.

Obiad Zupa pomidorowa z makaronem, leczo z indykiem, ziemniaki, marchewka z porem, jabłkiem i natką, kompot. Alergeny: 1, 2, 6.

Podwieczorek Kisiel z owocami, biszkopciki bezcukrowe, herbatka rumiankowa, borówka. Alergeny: 2, 3, 6, 12.


WTOREK (07 Lipca)

Śniadanie Kakao, szynka wieprzowa wędzona, ser żółty, pieczywo mieszane, masło, ogórek małosolny, pomidor, liście szpinaku, banan. Alergeny: 1, 2, 4, 6.

Obiad Zupa warzywna z ziemniakami sznycelek z kurczaka, ryż jaśminowy, mizeria z jogurtem, fasolka szparagowa z masełkiem, kompot. Alergeny: 1, 2, 3, 6.

Podwieczorek Chałka z konfiturą, herbatka lipowa, suszone daktyle, melon. Alergeny: 2, 3, 6.


ŚRODA (08 Lipca)

Śniadanie Kasza manna na mleku z rodzynkami, polędwica z pasieki, masło, pasta z jajka, łososia wędzonego i szczypiorku, pieczywo mieszane, pomidor, ogórek małosolny, herbata miętowa, nektarynka. Alergeny: 1, 2, 4, 6, 11.

Obiad Zupa fasolowa z ziemniakami i natką, naleśniki Shrekowe z serem białym, sałatka owocowa, woda. Alergeny: 1, 2, 3, 6, 9.

Podwieczorek Pieczywo chrupkie z masłem, kabanos drobiowy, pomidorki koktajlowe, herbata owocowa, malina. Alergeny: 2, 3, 6.


CZWARTEK (09 Lipca)

Śniadanie Kawa zbożowa, jajko, kiełbaska żywiecka podsuszana, szczypiorek, pieczywo mieszane, masło, pomidor, sałata rukola, ogórek zielony, arbuz. Alergeny: 1, 2, 3, 6.

Obiad Zupa zacierkowa na rosole z warzywami, kotlet mielony wieprzowy, ziemniaki, buraczki na gorąco, sałata z sezamem i jogurtem, kompot. Alergeny: 1, 2, 6.

Podwieczorek Twarożek z miodem i posypką z gorzkiej czekolady, pieczywo mieszane, borówka, herbata z cytryną. Alergeny: 2, 3, 9, 6.


PIĄTEK (10 Lipca)

Śniadanie Płatki owsiane na mleku, parówki drobiowe odtłuszczone (96 % mięsa), pieczywo mieszane, masło, ketchup, dżem truskawkowy, ogórek zielony, herbatka lipowa, sok warzywno-owocowy (wyrób własny) Alergeny: 1, 2, 6.

Obiad Zupa barszcz biały z ziemniakami, ryba po grecku z warzywami, kasza bulgur, sałata z rzodkiewką, kalarepką i pestkami słonecznika, Alergeny: 1, 2, 3, 4.

Podwieczorek Jogurt owocowy, ciasto piaskowe (wyrób własny), arbuz, herbatka malinowa. Alergeny: 2, 3, 6.