JADŁOSPIS

09-13.03.2020


PONIEDZIAŁEK (09 Marca)

Śniadanie Płatki jęczmienne na mleku z gruszką i rodzynkami-200ml, jajko-20gr, szynka wieprzowa gotowana-20gr, masło-5gr, pieczywo mieszane-80gr, sałata, pomidor, ogórek kiszony-30gr, herbata lipowa z miodem-200gr, melon-75gr, suszone jabłko z sokiem z mango-10gr. Alergeny: 1, 2, 6, 12.

Obiad Zupa ryżowa na rosole z ziemniakami-250gr, kurczak w kremowym sosie koperkowo-serowym-80gr, makaron pełnoziarnisty-45gr, surówka z kapusty pekińskiej, pomarańczy i kukurydzy 50gr, kompot wieloowocowy-200ml. Alergeny: 1, 2, 6, 12.

Podwieczorek Jogurt bananowo-brzoskwiniowy-150ml, rogaliki z konfiturą jagodową-100gr, herbatka z cytryną-200gr, mandarynka-75gr.


WTOREK (10 Marca)

Śniadanie Kawa zbożowa na mleku-200ml, pieczywo mieszane-80gr, masło-5gr, dżem malinowy-0,20gr, szynka wieprzowa lekko wędzona-20gr, ser żółty-15gr, ogórek kwaszony, pomidorki koktajlowe-30gr, sałata, banan-75gr, herbata z cytryną -200ml. Alergeny: 1, 2, 6.

Obiad Zupa krem z batatów i pomidorów z płatkami migdałowymi-250gr, burgery z indyka i kalafiora-80gr, ziemniaki-100gr, surówka z pomidora, ogórka i rzodkiewki, marchewka z groszkiem-100gr, kompot wiśniowy-200ml. Alergeny: 1, 2, 6.

Podwieczorek Pieczywo mieszane-60gr, twarożek z miodem i gorzką czekoladą-40gr, gruszka-75gr, herbatka miętowa-200ml.


ŚRODA (11 Marca)

Śniadanie Płatki kukurydziane na mleku-200ml, pasta jajeczna z awokado-20gr, polędwica sopocka-20gr, pieczywo mieszane-80gr, masło, pomidor, rzodkiewka, sałata, ogórek kwaszony-30gr, winogrono-50gr, orzechy nerkowca-10gr. Alergeny: 1, 2, 3, 6.

Obiad Zupa kapuśniak z ziemniakami i pomidorami-250ml, knedle twarogowe z musem owocowym-150gr, marchewka z brzoskwinią-50gr, napój cytrynowy-200ml. Alergeny: 1, 2, 3, 6.

Podwieczorek Tosty z serem i szynką-50gr, ketchup, kalarepka, papryka-30gr, herbata z cytryną-200ml, winogrono-50gr. Alergeny: 2, 3, 6.


CZWARTEK (12 Marca)

Śniadanie Kakao, indyk wędzony-20gr,ser biały capri-20gr, pieczywo mieszane-80gr, masło, pomidorki koktajlowe, liście szpinaku, ogórek zielony-30gr, sok owocowo-warzywny (wyrób własny),chipsy z suszonej truskawki-10gr. Alergeny: 1, 2, 6, 12.

Obiad Zupa pieczarkowa z makaronem -250ml, schab w sosie koperkowym-80gr, kasza jęczmienna-45gr, surówka z buraka czerwonego i jabłka-50gr, bukiet warzyw-50gr kompot wieloowocowy-200ml. Alergeny: 1, 2, 3, 6, 12.

Podwieczorek Budyń czekoladowy-120gr, talarki ryżowe z amarantusem-20gr, Alergeny: 2, 3, 6.


PIĄTEK (13 Marca)

Śniadanie Płatki jaglane na mleku z jabłkiem-200ml, szynka wieprzowa gotowana-20gr, pieczywo mieszane-80gr, humus z sera i ciecierzycy z suszonymi pomidorami-20gr, masło-5gr, pomidor, rzodkiewka, liście szpinaku-30gr, herbata z cytryną i miodem-200ml, banan-75gr. Alergeny: 1, 2, 6, 9, 12.

Obiad Zupa ogórkowa z ziemniakami-250gr, miruna w cieście naleśnikowym-80gr, ryż jaśminowy-150gr, sałata z granatem i pestkami dyni z dresingiem ziołowym, szpinak gotowany na parze z Alergeny: 1, 2, 3, 4, 6.

Podwieczorek Chałka z powidłami śliwkowymi-100gr, herbata żurawinowa-200ml, jabłko-75gr. Alergeny: 1, 2, 3, 6.