JADŁOSPIS

21-25.09.2020


PONIEDZIAŁEK (21 Września)

Śniadanie Makaron na mleku z żurawiną-250ml, szynka wieprzowa gotowana-20gr, twarożek z sera białego i awokado-20gr, masło-5gr, pieczywo mieszane-80gr, papryka, ogórek kwaszony-30gr, szczypiorek, sałata, herbata rumianek-200ml, nektarynka-75gr Alergeny: 1, 2, 3, 6, 12.

Obiad Zupa z cukinii ze śmietaną i ziemniakami-250ml, indyk w sosie słodko-kwaśnym-80gr,kasza jaglana-45gr, surówka z sałaty, pomidora, ogórka i szczypiorku-50gr, kompot malinowy-200ml. Alergeny: 1, 2, 6.

Podwieczorek Bułka grahamka-60gr, masło-5gr, ser żółty-2,5gr, pomidor, sałata -30gr, arbuz-75gr, herbatka owocowa-200ml. Alergeny: 2, 3, 4.


WTOREK (22 Września)

Śniadanie Kawa zbożowa na mleku-200ml, szynkowa wieprzowa-20gr, humus z sera, soczewicy, papryki i szczypiorku-20gr, pieczywo mieszane-80gr, masło-5gr, dżem truskawkowy, pomidor, ogórek zielony, liście szpinaku, kalarepka do pochrupania-35gr, orzechy włoskie-10gr. Alergeny: 1, 2, 6, 11.

Obiad Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami-250gr, nuggetsy z kurczaka-100gr, frytki z pieca-100gr, mini marchewki-50gr, mizeria-50gr, woda z cytryną-200ml. Alergeny: 1, 2, 3, 6.

Podwieczorek Galaretka z jogurtem i winogronem-130gr, herbatka ziołowa-200ml, chrupki kukurydziane-10gr. Alergeny: 2, 3, 6, 11.


ŚRODA (23 Września)

Śniadanie Płatki miodowe na mleku-250ml, polędwica z pasieki-20gr, masło-5gr, pasta z jaja, makreli i szczypiorku-30gr, pieczywo mieszane-60gr, pomidor cherry, ogórek kwaszony-30gr, herbata owocowa-200ml, jabłko-75gr, żurawina suszona-15gr. Alergeny: 1, 2, 6, 9.

Obiad Zupa meksykańska z batatami, kurczakiem i ciecierzycą-250ml, pierogi z serem-150gr,surówka z kapusty pekińskiej, winogrona, ananasa i orzechów -50gr, woda-200gr. Alergeny: 1, 2, 3, 6.

Podwieczorek Pieczywo chrupkie-20gr, kabanos drobiowy-35gr, papryka-30gr, herbata, banan-75gr. Alergeny: 2, 3, 4.


CZWARTEK (24 Września)

Śniadanie Kakao-200ml, szynka drobiowa gotowana-20gr, jajko-1/2szt, pieczywo mieszane, masło, sałata, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor-30gr, sok warzywno-owocowy (wyrób własny), suszone daktyle-15gr. Alergeny: 1, 2, 6, 11.

Obiad Zupa neapolitańska z ziemniakami-250gr, pulpeciki z cielęciny w sosie koperkowym, makaron z pszenicy durum-45gr, surówka włoska (jabłko, kapusta włoska, kukurydza, papryka, natka),bukiet warzyw-50gr, kompot owoce leśne-200ml. Alergeny: 1, 2, 3, 4, 6.

Podwieczorek RBabeczki waniliowe (wyrób własny)-60gr, gruszka-75gr, herbatka lipowa-200ml. Alergeny: 2, 3, 9, 6.


PIĄTEK (25 Września)

Śniadanie Kaszka kukurydziana na mleku-200ml, szynka wieprzowa wędzona-20gr, ser mozzarella-20gr, pieczywo mieszane-60gr, masło-5gr, sałata, papryka, ogórek zielony-30gr, śliwka-75gr, herbata zielona z cytryną, orzechy nerkowce-10gr. Alergeny: 1, 2, 6.

Obiad Zupa pieczarkowa z ryżem-250gr, burgery z dorsza i kalafiora-80gr, ziemniaki- 150 gr, surówka z marchewki i jabłka z chrzanem-50gr, Alergeny: 1, 2, 3, 4.

Podwieczorek Bułka maślana z rodzynką-50gr, jogurt naturalny-150ml, winogrono-50gr. Alergeny: 2, 3, 6.